header5.jpg
Share

 

MEAR BRASS bij Paviljoen De Leijen

Feroaring op it wetter. 

Logo BazuinOp zondag 2 juli 2017 organiseren drie brassbands een gezamenlijk concert bij Paviljoen De Leijen in Rottevalle. In combinatie met zangeres Joubrich van der Heide vormen de brassbands De Bazuin Rottevalle, Hallelujah Drachtster Compagnie en Soli Deo Gloria De Tike een orkest van meer dan 70 muzikanten. Tussen 15.30 en 17.00 uur worden de gasten bij Paviljoen De Leijen getrakteerd op een gratis concert.

Sinds april 2017 hebben de 11 muziekverenigingen in Smallingerland zich verenigd in een nieuwe federatie: Smelneklank. Samen sterk, maar ook samen zichtbaar! De federatie wil dit doel op verschillende manieren bereiken en één daarvan is het organiseren van evenementen. Vanuit de gedachte dat veranderingen uitdagend zijn en juist kansen bieden is gekozen voor een viertal activiteiten onder de paraplu “Roerige Tiden yn Smellingerlân”. Roerige Tiden is een bundeling van vele activiteiten in Smallingerland die in 2017 georganiseerd worden onder auspiciën van de cultuurhistorische vereniging Smelne’s Erfskip. Het vierluik zoals dat vorm wordt gegeven door de muziekverenigingen is daar onderdeel van. De financiering van het gehele project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Smallingerland en een aantal fondsen.

De vier projecten die op verschillende locaties in Smallingerland in 2017 plaatsvinden, kenmerken zich door “Feroaring”. De projecten worden vorm gegeven en uitgewerkt door de verschillende muziekverenigingen zelf.

Eén van de vier projecten heeft als titel: Feroaring op it wetter.

De drie brassbands geven hier invulling aan op een locatie aan het water. Het gaat om een gezamenlijk concert op zondag 2 juli 2017, van 15.30 – 17.00 uur bij Paviljoen De Leijen.

De bands spelen gezamenlijk (ca 70 muzikanten), maar ook in kleinere samenstellingen. De muzikanten zitten op een speciaal voor dit evenement aangelegde houten vloer voor het terras. Het programma is verassend en aantrekkelijk voor een breed publiek. Dit publiek kan plaats nemen in het restaurant (geopende deuren), op het terras en voor het terras, maar kan ook “in en uitlopen”. Er is een gezellige ongedwongen sfeer.

De unieke locatie brengt de drie brassbands samen. Tot nu toe acteren de verenigingen afzonderlijk van elkaar.

Dit concert versterkt het onderling contact en samenwerking. Dat is op zich genomen al een verandering.

Maar er zit een diepere laag onder. Het ontstaan van De Leijen vanuit de vervening heeft kansen geboden voor de ontwikkeling van de landbouw, maar in de tegenwoordige tijd ook voor de ontwikkeling van toerisme en horeca. En nu wellicht ook als locatie voor verrassende evenementen.

 

Mighty Free Joomla Templates by MightyJoomla