headerRotttevalle

Bericht voor hondenbezitters !

Hondenbezitters let op !Weil  Wellicht hebt u er al iets over gehoord: er is een hond uit het dorp overleden aan de ziekte van Weil, hoogstwaarschijnlijk na zwemmen in het water in of rond het Rottevalster bosje.
Dorpsbelang heeft bordjes geplaats in de buurt met hierop een waarschuwing voor de mogelijke aanwezigheid van de ziekte van Weil in het water.
Ook heeft Dorpsbelang de Gemeente op de hoogte gebracht en verzocht om dit te onderzoeken.
Wij houden u op de hoogte als er meer nieuws is.

Hieronder het bericht van de Dierenartsen A7 waarop wij deze actie hebben genomen.

 

Waarschuwing!

Helaas is afgelopen weekend bij ons een hond overleden aan de ziekte van Weil. De ziekte van Weil (ook wel leptospirose genoemd) wordt veroorzaakt door Leptospiren. Deze ziekte is ook besmettelijk voor mensen! De overdracht vindt met name plaats via de urine en knaagdieren zijn drager van de bacterie. Dit is de reden dat met name honden die veel zwemmen meer risico lopen. Het enige wat je als eigenaar kunt doen om deze ziekte te voorkomen, is je hond vaccineren tegen de ziekte van Weil.

We weten helaas niet precies waar hij de besmetting heeft opgedaan, maar we willen jullie wel waarschuwen om extra alert te zijn wanneer je hond griepachtige klachten krijgt en gezwommen heeft in onderstaande gebieden! Op dit moment worden er extra testen uitgevoerd om te achterhalen welk serovar het is geweest

De betreffende hond heeft gezwommen in het Rottevalster bosje in Rottevalle. Dit ligt aan de Master Keuningwei langs de N369 (van Drachten naar Surhuisterveen). Hier kunnen honden zo het water in lopen en er ligt ook een aangelegd water naast met betonblokken waar kinderen en honden kunnen spelen.

Zoeken