headerRotttevalle

Nieuwsbrief van de Doarpstsjerke

DOARPSTSJERKE2Onze laatste nieuwsbrief is alweer van een tijd geleden, het laatste concert in de Doarpstsjerke was eind maart: Tobias Borsboom met een fantastisch mooi pianoconcert.

De kerk is daarna gelukkig niet ongebruikt gebleven: het koor Cantando oefent er elke donderdagavond, er was een besloten orgelconcert en ook nog een huwelijksplechtigheid.

De kerk wordt gebruikt en dat is wat wij graag willen.

In de zomervakantie hebben wij elke weekend de deuren van de kerk van het slot, een (toevallige) voorbijganger kan de kerk even binnenwandelen. We lezen hiervan soms een notitie terug in het schrift wat daarvoor op de balie ligt: de bezoekers waarderen de rust, een moment van bezinning, het interieur van de kerk of delen de plek waar een voorouder ook gelopen heeft. Soms mooie verhalen.

Meestal staan de activiteiten in de zomer even stil.

 

Het Apollo ensemble echter niet en in het kader van hun zomeracademie komen zij op donderdag 15 augustus een concert in de Doarpstsjerke geven: Apollo met Mozart in Rottevalle

Het pianokwintet van Mozart in de doarpstsjerke in Rottevalle. Sommige muziek is zo mooi en spreekt zo tot je verbeelding dat je eigenlijk iets meer van dit wonder zou willen weten en het misschien zelfs een tweede keer zou willen horen.

Donderdag 15 augustus kan dat, dan komen de docenten van de Apollo Zomeracademie van Drachten naar Rottevalle met een Pianoforte om in de dorpskerk met het publiek een ontdekkingsreis te maken door de wonderlijke muziek van W.A. Mozart. Zijn pianokwintet KV 542 voor pianoforte, hobo, klarinet, hoorn en fagot, dat hij in 1784 in Wenen componeerde, beschouwde Mozart zelf als het beste wat hij ooit gecomponeerd had, zo schreef hij zijn vader. Een feit is dat vanaf de eerste uitvoering, twee dagen nadat hij het af had, dit stuk gelijk een groot succes werd en dat is het gebleven tot de dag van vandaag!

Het Apollo Ensemble speelt op kopieën van instrumenten uit de tijd van Mozart. In de dorpskerk belooft deze authentieke klank heel mooi tot zijn recht te komen.

apollo ensembleVoor de pauze worden delen van het kwintet gespeeld met uitleg en worden er stukken gespeeld waarin de verschillende instrument worden voorgesteld, in de pauze is er de mogelijkheid aan de musici vragen te stellen en na de pauze zal het hele werk van Mozart klinken

Uitvoerenden: Robert de Bree – klassiek hobo, Eric Hoeprich – klassiek klarinet, Stefan Blonk – natuurhoorn, Thomas Oltheten –klassiek fagot, Marion Boshuizen - pianoforte

Aanvang 20:00 uur eind 22:00 uur

Entree 12.50 euro, incl koffie/thee (u kunt alleen contant betalen:)

 Reserveren kan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In september zullen we de volgende nieuwsbrief versturen maar we kunnen al wel het volgende met u delen:

Zondagmiddag 29 september komt Johannes Rypma in de Doarpstsjerke optreden. Verrassend ? Ja ! Bijzonder ? Ook! Want hij komt een akoestisch, intiemer concert geven, anders dan wat u van hem gewend bent.

En daarbij nemen de “Loose Lions” een gedeelte van deze middag op zich: de band van Wessel (Douma, uit Rottevalle) en Faoud . (https://youtu.be/SOGdDqdrq2U)

Een middag voor jong en oud.

Zondag 13 oktober:         Ketevan Sharumashvili, piano.

In september meer info !

Wij wensen u een goede zomer, misschien tot ziens op de 15e augustus !

Plaatselijke commissie Doarpstsjerke Rottevalle

Dirk, Geert, Yvette, Marianne, Derek, Rimmer en Jellie

Zoeken