header5.jpg

Wat gebeurt er toch bij Buorren 13 ?

 Onlangs werden we benaderd door mede dorpsbewoner Jan Wiersma. Wij kenden hem niet, en dat bleek niet vreemd, want hij woont nog niet erg lang in Rottevalle. Jan bleek een amateur-schilder die verder kijkt dan zijn eigen directe omgeving. Hij vertelde dat hij het leuk zou vinden een expositieruimte in te richten, in aansluiting op de kunstroute die nu twee keer in Rottevalle is georganiseerd. In deze ruimte kunnen amateurs uit (in principe) Rottevalle hun werk exposeren.

buorren13

De etalage van het pand Buorren 13 leek hem hiervoor uitermate geschikt. Nu hadden wij zelf al bedacht dat de voorkant van het pand duidelijk aan een opknapbeurt toe was en met het plan van Jan werd hier meer dan aan tegemoetgekomen. We hoefden dus niet zo erg lang na te denken over het antwoord. Het resultaat was dat we afspraken hebben gemaakt en dat Jan begint met opknappen. Hoewel we wel contact houden over wat er in de ruimte van ons gebeurt, ligt de organisatie en alles wat er bij komt kijken in de handen van Jan Wiersma. Hij zal de exposities organiseren en coördineren. Binnenkort zal hij ongetwijfeld alle creatieve mensen uit ons dorp benaderen. Zo niet, neem dan zelf even contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

 Een indruk van wat zijn plannen voor de metamorfose zijn is te zien via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=CCTH67QOvKQ

Fred Kamp & Hennie Meppelink

 

Zoeken