header4.jpg

K(r)oningslinde voor Rottevalle.

Koningslinde klOp 25 april in de vroege ochtend waren Lieuwe Booi, Harm Jonker, Herman Hofstra en Alle Hofstee al druk in de weer met de voorbereidingen voor het planten van deze bijzondere lindeboom. Eerst moest een oude (kale) boom worden verwijderd, vervolgens (op een andere plek) werd de kuil gegraven voor de Koningslinde. En niet alleen een kuil: omdat de linde in het hertenkamp is geplaatst moest er uiteraard ook een stevige afrastering om heen geplaatst worden.
Voor elke plaats, elk dorp, is zo'n linde door de gemeente beschikbaar gesteld.
Wellicht omdat Rottevalle toch wel een wat bijzonder dorp is, wist men zelfs vier lindebomen te verkrijgen, welke allen een mooie plek (met per boom een stevige afrastering) in het hertenkamp hebben gekregen. Bij de afrastering is tevens een gedenkbord (op een paal) geplaatst.

De eerst afgeleverde, officiële boom met gedenkbord, is 's morgens door Lieuwe, Harm Herman en Alle op deskundige wijze geplant en ingewijd. Een moment om even bij stil te staan en de vereeuwigen op de foto! Zie bijgaand.
De andere drie bomen zijn later op de dag geplant.
Best weer een fraaie aanwinst voor het dorp en het hertenkamp (dat binnenkort ook een nieuw onderkomen voor de 'bewoners' zal krijgen).