header5.jpg

Wêz Handich/DOW pakt titel

57a168dc 66cc 46d4 a520 50ecfcd68992Zondag 16 juni stond de laatste en tevens belangrijkste wedstrijd van het veldseizoen op het programma voor Wêz Handich/DOW. Tegenstander die middag was Rodenburg. Bij winst of een gelijkspel zouden de blauwhemden promotie naar de eerste klasse realiseren. Een makkelijke opgave was dat echter niet, omdat de ploeg uit Leek op een knappe derde plaats stond.

Om stipt 14:30 floot scheidsrechter Van der Griend, onder toeziend oog van een groot publiek, voor de aanvang van de wedstrijd. Wêz Handich/DOW schoot uit de startblokken : binnen tien seconden stond het namelijk al 1-0. Rodenburg was echter niet van plan om mee te werken aan het kampioensfeest van de blauwhemden en wist de score al snel gelijk te trekken 1-1. Het eerste kwartier bleef de score gelijk opgaan tot een stand van 7-7. Vervolgens schakelde Wêz Handich/DOW een tandje bij en maakten de blauwhemden bovendien minder overtredingen. Al snel wist de combinatie uit Rottefalle en Eastermar daarom uit te lopen. Dit resulteerde in een ruststand van 17-12.

Na een bak thee en een paar tactische aanpassingen kon de tweede helft van start gaan. Binnen een minuut werd de voorsprong verder uitgebreid 18-12. Dit keer was het verzet van Rodenburg echter wel gebroken. In het restant van de tweede helft kwam de voorsprong van de blauwhemden geen moment meer in gevaar en werd deze steeds verder uitgebouwd. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 28-19.

Na het laatste fluitsignaal kon het kampioensfeest losbarsten. Een passend slot van een mooi korfbaljaar waarin handhaving in de eerste klasse in de zaal werd gerealiseerd en waarin promotie naar de eerste klasse op het veld werd behaald. Bovendien was het kampioenschap ook een mooi afscheidscadeau voor coach Ljibbe Kuipers (foto), die na een uiterst prettige samenwerking van drie jaar, vertrekt als coach van Wêz Handich/DOW. (Michiel Veenstra)sjoch hjir de foto's

Zoeken