header4.jpg

Nieuwsbrief Doarpstsjerke Rottevalle.

Een nieuw decennium is begonnen en ook in de doarpstsjerke staan weer leuke zaken op het programma. Voor ons is het 2020 gestart met het heuglijke feit dat de Doarpstsjerke Rottevalle zich nu ook trouwlocatie voor een burgerlijk huwelijk mag noemen. Het eerste burgerlijk huwelijk is inmiddels, natuurlijk in besloten kring, voltrokken. 

Daarnaast staan er in de komende maanden alweer een aantal mooie activiteiten op het programma! En zoals u van ons gewend bent ook een tip over wat er verder nog komt. 

 

Een korte terugblik op 17 november Die Winterreise

image001Die winterreise door Schubert werd gezongen door de bariton Palle Fuhr Jørgenson en begeleidt op piano door Roel Praas. 

De uit 24 gedichten bestaande winterreisse werd poëtisch gespeeld en gezongen. 

De musici bedankten het enthousiaste publiek welke op haar beurt de musici bedankten voor hun mooie optreden. 

Dank aan Jaap van der Wal die van alle 24 gedichten een korte samenvatting had geschreven.

 

 

 Op  zondag 19 januari komt Het Cantate Consort o.l.v. Jelte Hulzebosch

Cantate001Entree 10 euro incl. koffie/thee. Aanvang 15.00 uur

Het Cantate Corsort is in 1990 opgericht ten behoeve van de cantatediensten die maandelijks in de Nieuwe Kerk in Groningen worden gehouden. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van Jelte Hulzebos.

Het verleent jaarlijks drie à vier maal medewerking aan deze diensten, waarin geestelijke muziek in een liturgische context wordt uitgevoerd - vaak cantates van Bach, maar ook werken uit de vroege Duitse Barok,, hun Italiaanse voorgangers en muziek uit de Renaissance.  Zangers uit verschillende koren en ensembles uit Groningen worden per project uitgenodigd om in het Cantate Consort te zingen.

Het is dus heel bijzonder dat zij ditmaal niet in de nieuwe kerk in Groningen maar een optreden komen geven in onze Doarpstsjerke.  Uitgevoerd worden koorwerken van onder meer Bach (motet Der Geist hilft), Brahms, Schütz en instrumen­tale muziek met orgel en cello.

Zondag 9 februari:  Vocal Group Tous Les Oiseauz DÉurope o.l.v. Hans Kaldeway

OiseauxEntree 10 euro incl koffie/thee. Aanvang 15.00 uur

Tous les Oiseaux d'Europe is een unieke vocal group uit Groningen met 23 zangers en zangeressen onder leiding van Hans Kaldeway. De groep timmert al jaren, ook landelijk, met succes aan de weg, met een combinatie van eigenzinnig repertoire, spannende arrangementen en onverwachte instrumenten. Ook deze keer brengen ze vertrouwde kwaliteit én vernieuwing. Ze verrassen het publiek met vocale versies van nummers van bijvoorbeeld Spinvis, Katzenjammer, First Aid Kid, Vienna Teng en Peter Gabriel.. Kippenvel gegarandeerd!

Alvast een blik op de rest van ons programma in 2020:

-  8 maart 2020         Geert van der Heide (orgel) en Jaap Veenstra (gedichten)

- 15 maart 2020        Bennie Huisman, de lange reis nei Berlyn

Voor ons programma in de Doarpstsjerke geldt:

Inlichtingen/reserveringen via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht u mensen kennen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het programma van de Doarpstsjerke Rottevalle…… stuur dan s.v.p. deze nieuwsbrief door.

Graag tot ziens in onze sfeervolle kerk!

Plaatselijke commissie Doarpstsjerke Rottevalle

Zoeken