header6.jpg

Rottefalle Brûst, de opening van het Culturele seizoen in Rottevalle.

Zaterdag 19 september opent om 10.00 uur de Wethouder van Cultuur van Smallingerland “Rottefalle Brûst” op het plein voor het MFC it Werlân in Rottevalle.De hele dag zijn er tal van activiteiten van 10.00-16.30 uur , wel op gepaste afstand en met inachtneming van de Coronamaatregelen.Maar desondanks “brûst” het in Rottevalle.

Klik op de naam voor de: Flyer met poster 1e pagina, de flyer met poster 2e pagina, de plattegrond.

De garagedeuren zijn van 10.00-14.00 uur op 40 locaties geopend voor een garageverkoop. Op een zevental locaties zijn er exposities van schilderijen en kunst. Te herkennen aan de rode paraplu’s op de locaties waar de exposities aan huis te bekijken zijn. De Doarpstjerke opent haar deuren voor muziek, je kunt meedoen aan een workshop gitaar en ukelespelen, luisteren naar mooie verhalen door de verhalenvertellers en schilderijen bekijken tijdens piano en orgelspel.

Op het skûtsje de Rot is “het open dag”, de gastvrouw vertelt over het skûtsje, u kunt een kijkje nemen in het skûtsje en de muzikanten zorgen voor een vrolijke noot met hun visvrouwenliedjes. Door de straten trekt het straattheater Hymphamp. Er is muziek op het plein van o.a. Michiel & Pieter, de Loose Lions, het muziekkorps Polyphonia en als afsluiter van de dag een optreden om 15.30 uur van Gerard Alderliefste en Geartje Zwerver. De toneelverenigingen organiseren 2x een pubquiz op de Brouwersgrêft.

De Herberg van Smallingerland verkoopt borrelboxen en in de tuin van Buorren 25 wordt een High Tea to go verzorgd door Gerben Land en het Paviljoen de Leyen verkoopt bij het Werflânplein broodjes hamburger. Tevens staan er op het plein infostands en een koffiekraam. Wilt u de historische geveltjes, gebouwen enz bekijken, sluit u dan aan bij de dorpswandeling o.l.v. een ervaren gids, die u alle mooie plekjes laat zien. Voor de schooljeugd is er schilderwedstrijd met een prijsuitreiking op de namiddag. Bij de infostand op het plein is een route kaart af te halen, met daarop de locaties waar wat te doen is. De garageverkoopadressen staan erop en zijn ook herkenbaar aan de groene paraplu’s, die bij de ingang staan.

Het volledige programma kunt u ook bij de infostand afhalen of uitdraaien vanaf de facebook pagina “Rottefalle Brûst”. Deze prachtige start van de opening van het Culturele seizoen 2020-2021 wordt georganiseerd door samenwerking van de Culturele verenigingen in Rottevalle, dorpsactiviteiten, de Kulturele Kommisje, de Doarptsjerke, it Werflân, de toneelverenigingen en vele vrijwilligers. Met elkaar maken we er een mooie dag van. Rottefalle Brûst wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Smallingerland, DPF, P.W Janssen Friesche Stichting en Jan Jonkman. De paraplu’s worden gesponsord door Van Kammen Buro.

Zoeken