headerRotttevalle

Die Winterreise
Zondag, 17. November 2019, 15:00
Hits : 80
Contact Yvette Mulder

Zondag 17 november Die Winterreise, klassiek

Aanvang: 15.00 uur, Entrée 10 euro

Locatie: Doarpstsjerke Rottefalle, Buorren 18

Reserveren kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondag 17 november sluit de Doarpstsjerke Rottevalle 2019 alvast cultureel af met heel toepasselijk een uitvoering van de dramatische Winterreise van Franz Schubert. Uitvoerenden zijn de bariton Palle Fuhr Jørgensen en de pianist Roel Praas, een gelouterd duo in de klassieke wereld van de kamer muziek.

Wilhelm Müllers “Winterreise”, die Schubert tot dit onvergankelijke stuk inspireerde, bestaat uit 24 gedichten. Elk gedicht getuigt van een bijzonder poëtisch en diepzinnig gehalte. De begeleidende pianomuziek die Schubert componeerde is even belangrijk als gezongen teksten.

De Deense bariton Palle Fuhr Jorgensen, die een groot deel van zijn leven al in Nederland woont, werkte mee aan tal van oratoria en concerten. Dit keer geen oratorium maar de liedkunst. Juweeltjes uit de klassieke muziek. Palle Fuhr Jorgensen wordt begeleid door Roel Braas, een feest om deze pianist als begeleider en solist mee te maken. Palle Fuhr Jørgensen ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam en vervolgde zijn opera-opleiding bij Marie Louise Hendrikckx in Antwerpen. Palle heeft solistische medewerking verleend aan vele concerten en opera's in binnen- en buitenland. Zijn repertoire bevat zowel oratorium, lied, opera en barok als hedendaagse muziek

Roel Praas studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium in Zwolle bij Thom Bollen, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde.Daarna vervolgde hij zijn studie bij Alwin Bär in Amsterdam en Geoffrey Madge in Den Haag. Hij volgde cursussen in Frankrijk en Oostenrijk. Roel is een veelgevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten. Als docent is hij verbonden aan de Muziekschool Twente. Het pianospel van Praas is zangerig en vertellend. Past dus wonderwel goed bij de gezongen vertelling van de Winterreis.

Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig: een jonge man wordt afgewezen en gaat op reis. In het laatste lied ontmoet hij de Leierman, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood. Laat u zondagmiddag verwarmen door de Winterreise!

Wij verwelkomen u komende zondag graag in de doarpstsjerke.

Plaatselijke commissie doarpstsjerke en commissie klassiek:
Derek, Geart, Yvette, Baukje, Wijke, Marianne, Dirk, Rimmer, Akky en Jellie

Locatie Doarpstsjerke