header3.jpg
Het Cantate Consort
Zondag, 19. Januari 2020, 15:00
Hits : 65

Het Cantate Consort o.l.v. Jelte Hulzebosch

Entree 10 euro incl. koffie/thee. Aanvang 15.00 uur. Inlichtingen/reserveringen via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Cantate Corsort is in 1990 opgericht ten behoeve van de cantatediensten die maandelijks in de Nieuwe Kerk in Groningen worden gehouden. Sinds de oprichting staat het koor onder leiding van Jelte Hulzebos.

Het verleent jaarlijks drie à vier maal medewerking aan deze diensten, waarin geestelijke muziek in een liturgische context wordt uitgevoerd - vaak cantates van Bach, maar ook werken uit de vroege Duitse Barok,, hun Italiaanse voorgangers en muziek uit de Renaissance.  Zangers uit verschillende koren en ensembles uit Groningen worden per project uitgenodigd om in het Cantate Consort te zingen.

Het is dus heel bijzonder dat zij ditmaal niet in de nieuwe kerk in Groningen maar een optreden komen geven in onze Doarpstsjerke.  Uitgevoerd worden koorwerken van onder meer Bach (motet Der Geist hilft), Brahms, Schütz en instrumen­tale muziek met orgel en cello.