header5.jpg

Biljartclub "'t Slappe Keutje"

Voorzitter/Secretaris is Hielke Jager Rydwei 34 9221 SN  Rottevalle 06-51200437

Penningmeester is Sjoerd Heddema De Bosk 2  9221 SM  Rottevalle 06-83857357

Van oktober t/m april is de biljartclub elke dinsdagavond in MFC It Werflân aan het biljarten vanaf 19.30 uur.
Nieuwe leden altijd welkom.

Korfbalvereniging Wêz Handich
Wêz Handich is 1 mei 1930 opgericht. Een club al meer dan 80 jaar oud. Ons hoofddoel is het aanbieden van korfbal voor jong en oud, prestatiegericht of recreatief. Daarnaast organiseren we nog tal van andere activiteiten.
De jeugdteams spelen op zaterdag en soms op vrijdagavond. De jongste jeugd traint altijd in Rottevalle. De oudere jeugd traint en speelt in de zaal in Houtigehage en op het veld in Rottevalle.
De senioren trainen en spelen op het veld in Rottevalle en in de zaal in Houtigehage.
We hebben teams die op zaterdag spelen en op zondag en een team dat op een doordeweekse avond speelt; voor elk wat wils dus.
We hebben een zeer actieve jeugdfeest -commissie die van alles organiseert voor de jeugd: playbackshow, tentenkamp, schaatsen, bowlen, paaseieren zoeken, naar de film enz. Voor de senioren wordt er ook van alles georganiseerd: familiedag, oudejaarstoernooi, tienen.
Verder is er een toneelafdeling die ieder jaar een toneelavond verzorgt. Ook jeugdleden spelen toneel op deze avond.
Wêz Handich heeft een eigen clubblad "de Nijtsjeskoer" met nieuws voor en door de leden.
Een zeer actieve vereniging dus, die draaiende wordt gehouden door vrijwilligers, leden en ouders.
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Aaltje Dalmolen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Stepsvereniging Wêz Handich
Op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur is er een stepsgroep in de gymnastiekzaal van Sportpark It Hagehiem.
Contributie: € 144,- per jaar, te betalen in maandelijkse termijnen van € 12,-.
Secretaresse: Grytsje van der Molen, Foudenswei 26, 9221 TN Rottevalle.
T. 0615213442|
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tennisvereniging Wêz Handich
De tennisvereniging Wêz Handich is een onderdeel van de sportvereniging Wêz Handich en is opgericht in 1994. De tennisvereniging is niet aangesloten bij de KNLTB. De nadruk ligt op het recreatieve karakter, de sociale contacten en het plezier.
Contactpersonen:
Riemer Renkema, Arendswyk 39 Rottevalle  T.0512-342245
Anja Lont, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Antje van der Heide, Bildwei 21 Rottevalle
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voetbalvereniging VV Rottevalle
De voetbalvereniging Rottevalle werd opgericht in 1973 en bestaat dus al meer dan 40 jaar. De VV Rottevalle is uitgegroeid tot de grootste sport-vereniging van ons dorp met 224 leden.
Wij zijn een zaterdagsvereniging die met haar eerste team uitkomt in de 4e klasse van de KNVB. Naast het eerste team kent onze vereniging nog twee seniorenteams, een 35+-team dat op vrijdagavond speelt, twee dameselftallen in samenwerking met ONT in Opeinde en vijf jeugdteams in de leeftijd van 6-19 jaar. Voor diegenen die nog graag een balletje trappen, maar niet meer in competitieverband is er gelegenheid voor de mannen op maandagavond wat aan de conditie te doen!
Bij onze vereniging gebeurt meer dan alleen voetballen: de ontspanningscommissie organiseert allerlei activiteiten voor de jeugd en een jaarlijkse familiedag; onze Club van 100 ondersteunt onze vereniging op allerlei gebied en de redactie van ons clubblad ‘Oan ‘e Foet’ geeft 4 keer per jaar een gezellige clubkrant uit. En het laatste nieuws staat op onze website. Het is bij de VV Rottevalle goed toeven!
Heeft u belangstelling voor onze vereniging of wilt u lid worden, dan kunt u contact opnemen met:
Goitzen Stelwagen, T. 06-11349165| E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
W. http://www.vvrottevalle.nl 
Of kom eens langs op sportpark ‘It Hagehiem', Efterwei 18!

Watersportvereniging "De Leijen" Rottevalle
De Watersportvereniging "De Leijen" is opgericht in 1967. In de eerste jaren van haar bestaan richtte de vereniging zich vooral op de zeilsport. Tegenwoordig heeft het overgrote deel van de ongeveer 90 leden een motorboot. De watersportvereniging treedt op als belangenbehartiger voor zijn leden, organiseert cursussen en houdt jaarlijks een gezellige toertocht.
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Voorzitter: Koop Hoekstra, Efterwei 7, 9221 SK Rottevalle. T. 0512-342443 of
Secretaris: Harm Jonker, Haven 1 9221 SR Rottevalle. T.0512-520349.
W: http://wsvdeleijen.nl 

IJsclub Rottevalle e.o.
De IJsclub Rottevalle e.o. heeft een natuurijsbaan aan de Kompagnonswei 46, die is voorzien van verlichting en een koek-en-zopietent. De ijsbaan is open tussen 1 december en 1 maart, maar alleen als het ijs voldoende dik is. Dit wordt kenbaar gemaakt door het hijsen van de clubvlag bij de ingang. De toegang is gratis voor de leden. De contributie bedraagt € 5,00 per jaar per gezin of alleenstaande volwassenen en € 2,50 voor jongeren vanaf 18 jaar.
Meer informatie is verkrijgbaar bij onze voorzitter a.i: Johannes Keuning, Fintsjes 43, 9221 TS  Rottevalle. M. 06-30843576, of onze secretaris: Jan Sierd Bron, Masterkeuningwei 13 9221TX Rottevalle.

T. 06 53873008

E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.